Blogs

  • Sākums
  • Blogs
  • Ūdens kvalitāte pasliktinās? Mājā laiks mainīt caurules!

Uzņēmums Smart Comfort dzīvokļu īpašniekiem palīdz atrisināt ūdensapgādes problēmas un ieekonomēt remontam iztērētos līdzekļus

Padomju gados būvēto māju ūdensvada un kanalizācijas sistēmas savu laiku ir nokalpojušas. Tās jāmaina – tas ir neapstrīdams fakts. “Piemēram, mūsu mājā caurules bija tik sadēdējušas, ka tām pieskarties vairs nedrīkstēja. Mēģinot remontēt stāvvadu, caurule tūdaļ sāka tecēt citā vietā!” stāsta mājas Rīgā, Tirzes ielā 3 k-2, dzīvokļu īpašnieku pārstāve. Vai pazīstama situācija?

Kā ietaupīt naudu?

Ūdensapgādes sistēmas nomaiņa izmaksā dārgi, tādēļ tālredzīgi rīkojas tie dzīvokļu īpašnieki, kuri ar pārvaldnieka starpniecību jau laicīgi sāk krāt līdzekļus šim remontam. Kad nepieciešamā naudas summa ir savākta, aktīvākie dzīvokļu īpašnieki vēlas to izmantot pēc iespējas saprātīgāk. Protams, var uzticēties pārvaldniekam, kurš saskaņā ar tāmi veiks norunātos darbus, taču var arī sameklēt būvniecības uzņēmumu un noslēgt trīspusēju līgumu.

Praktiskā darba pieredze rāda, ka trīspusējie līgumi starp dzīvokļu īpašniekiem, pārvaldnieku un darba izpildītājiem ir visefektīvākie no naudas ekonomijas viedokļa, jo ļauj ietaupīt no 20–30 līdz pat 50% no sākumā paredzētajām izmaksām. Tas nozīmē, ka, piemēram, kanalizācijas nomaiņai paredzētie 30 tūkstoši eiro var samazināties par 10 līdz 15 tūkstošiem eiro.

Daudzas mājas Rīgā izmanto uzņēmuma Smart Comfort pakalpojumus: aukstā un karstā ūdensapgādes stāvvadu un guļvadu, kā arī kanalizācijas sistēmas nomaiņu daudzdzīvokļu mājās.

Remonts uz izmaksu

– Mūsu mājas karstā un aukstā ūdensapgādes sistēma jau sen bija avārijas stāvoklī, – stāsta mājas Rīgā, Tirzes ielā 3 k-2, dzīvokļu īpašnieku pārstāve Larisa. – Apsaimniekošanas uzņēmumā mums ieteica uzņēmumu Smart Comfort. Tā kā pati esmu būvniecībā strādājoša, ar uzņēmuma speciālistiem uzreiz atradām kopēju valodu.

2016. gadā mājā Tirzes ielā pilnībā nomainīja aukstā un karstā ūdens stāvvadus vienā kāpņu telpā. Četrstāvu mājai remonts izmaksāja 4200 eiro. Larisa stāsta, ka citi uzņēmumi šos pašus darbus apņēmās veikt par krietni augstāku maksu.

– Martā Rīgas namu pārvaldnieks mums paziņos mājas remontdarbu uzkrājumu apmēru, – stāsta Larisa. – Pēc tam mēs noteikti vēlamies turpināt cauruļu nomaiņu. Apakšējās sadales nomaiņa pagrabā mums izmaksās vismaz 7000 eiro. Mājai tā ir liela nauda, jo mēnesī varam uzkrāt tikai 370 eiro. Esam nolēmuši izmantot uzņēmuma Smart Comfort piedāvājumu – izpildīt darbus uz daļēju izmaksu.

Tik tiešām – uzņēmums Smart Comfort saviem klientiem ļauj norēķināties pēc grafika sešu mēnešu laikā.

Kļūstiet par iniciatoriem!

Vija par mājas vecāko kļuva jau 2007. gadā. Pagājušajā sezonā viņas māja Ilūkstes ielā 16, Rīgā, uzņēmumam Smart Comfort pasūtīja visu stāvvadu nomaiņu vienā kāpņu telpā. Pārējās trīs deviņstāvu mājas kāpņu telpas pie jauniem stāvvadiem tiks, kolīdz dzīvokļu īpašnieki būs tam savākuši nepieciešamos līdzekļus.

– Karstā un aukstā ūdens, kā arī kanalizācijas stāvvadu nomaiņa vienā kāpņu telpā izmaksāja 14 000 eiro. Ticiet man, deviņstāvu mājai tas ir lēti, – stāsta Vija.

Māja Ilūkstes ielā 16 no citām, iespējams, atšķiras ar to, ka dzīvokļu īpašnieki ļoti operatīvi krāj naudu remontiem: no sākuma remontdarbu fondā viņi maksāja 20 centus par vienu kvadrātmetru, tad paaugstināja maksu uz 40 centiem, bet, sākot no 2017. gada, uzkrāj jau 60 centus par vienu dzīvojamās platības kvadrātmetru.

– Tādēļ mums arī ir izdarīts ļoti daudz: esam nomainījuši logus, ielikuši durvis, visos dzīvokļos vienādas klases ūdens patēriņa skaitītājus, – stāsta mājas vecākā. – Jau šī gada martā ar uzņēmumu Smart Comfort, kurš tik labi sevi pierādīja iepriekšējā remonta laikā, sāksim sagatavošanās darbus stāvvadu nomaiņai pārējās kāpņu sekcijās.

Mājai nepieciešama komunikāciju nomaiņa? Vēlaties ekonomēt uz kapitālremonta izmaksām? Kļūstiet par iniciatoriem – kopsapulcē pieņemiet lēmumu par darbu izpildi uz trīspusēja līguma pamata un pasūtiet tāmi uzņēmumā Smart Comfort. Konsultācijas saņemsiet pa tālruni 22848144 vai rakstiski, elektroniskā pasta adrese: ofiss@comforts.lv. Uzņēmuma birojs atrodas Rīgā, Maskavas ielā 261, 503. telpā.